Píšu volnější proto, že uplně volný zase nebyl. Dojela jsem před chvilkou, a to z todo důvodu, že jsem měla taneční. Ano, čtete správně. Už i mě to postihlo, a jakožto
Až na to, že mám každé úterý docela napilno (což zahrnuje ráno nultá hodina, škola do 3, dojet domů, nachystat se do tanečních, jet zpátky, a pak zase domů), to se vracím opravdu až kolem 8 hodiny večerní, mě taneční dosti baví. Dnes jsme třeba dělali
No dosti bylo povídání, pojďme už na hlavní téma tohoto článku.
Dnes to bude recept na mou snad uplně nejvíc oblíbenou buchtu ze všech co jsem kdy jedla!
Jedná se o strouhanou tvarohovou buchtu, někdo ji zná možná pod názvem "mňamka".
Doteď si pamatuju, když jsem jako malá chodívala nakukovat do trouby jestli už náhodou není hotová.
Budeme potřebovat:
Těsto:
- 300g celozrné mouky
- 1 avokádo
- Prášek do pečení
- 1 vejce
- 4 lžíce medu, stévie, cukru,..
- 3 lžíce karobu
- Špetka sody
- Trošku mléka
Náplň:
- 500g tvarohu
- 2 vajíčka
- 4 lžíce sladidla (já jsem použila vanilkový protein, LAHODA!)
Jako první si rozmixujeme avokádo a přidáme mouku, PDP, vejce, sladidlo, karob a sodu. Těsto se pokusíme zpracovat a podle potřeby si dokápneme mléko. Zpracované těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme na chvíli odpočinout do mrazáku.
Začneme si dělat náplň. Vajíčka si rozdělíme a bílky vymixujeme do potřebné pěny. Smícháme žloutky, tvaroh, sladidlo a opět mixujem. Do této směsi přimícháme pěnu z bílků.
Tu druhou polovinu těsta si rozprostřeme na vymazaný plech, naneseme náplň a vytáhneme z mražíku první část těsta. Tu začneme strouhat na náplň.
Nakonec už jen dáme do trouby a pečeme asi 30-35min na 180°C.