V hlavní roli: JÍDLO

Využívám volného času (i když zase tak moc ho nemám, vzhledem k povinnostem do školy a sociálnímu životu jdou i ty školní povinnosti stranou :D) a přidávám slibovaný článek plný dobrého jídla.
Asi tak před měsícem a něco jsem se zařekla, že budu na fotky více dbát a nebudu věci fotit jen tak halabala. Sama jsem si to podvědomě říkala už dlouho, ale hlavním impulsem pro mě byl jeden komentář, něco o nevzhledných fotkách a tak. 
Samozřejmě že na tom bylo něco pravdy, protože dříve jsem přidávala snad všechny mé snídaně (a bylo to tedy vážně kreativní, kaše sem, kaše tam, kaše tady) a každý den se mi opravdu zdobit nechtěla. 
No a celkově fotky nebyly zrovna výstavní.
A tak jsem si řekla, že se na ně zaměřím o trošičku víc. 
Pokud mi do komentářů napíšete, že fotky opět nestály za nic, tak už to opravdu vzdávám, protože lepší to už asi nebude :DD #fotografzavsechnyprachy.


Ve středu jsme byli s mamkou koupit pánev na palačinky a k ní rovnou megavelkou obracečku. Když už, tak komplet. Hlavním důvodem, proč jsem si nerada dělala palačinky, byla naše opravdu špatná pánvička a to, že se na ní pokaždé přilepovali. A to vám chuť do nich opravdu zkazí.
Samozřejmě, že jsem ve čtvrtek plánovala palačinkovou snídani, ale třikrát hurá - vrátila se mi chuť na kaše. Asi po 3 měsících. 
Takže palačinky jsem odložila a dala si kaši. Protože #oatmeallover ♥.
No ovšem ve čtvrtek už byla volba jasná a vznikli tyto krásné mini palačinky potřené nutellou, s hořkou čokoládou a kávovými keksíky. Ohh, tohle byl ráj pro mé chuťové buňky!


Palačinky jsou ze směsi Nutrimix, tedy proteinové palačinky. 
To se jdete jen tak podívat do Zdravé výživy, a když už máte koupenou tu novou pánev, tak tam tu směs prostě nechat nemůžete :D.
Konzistencí super, chuťově to takový foodporn nebyl, ale v kombinaci s něčím perfektní.


No a abych nerušila tradici, kaše nesmí chybět. To je přesně ta, za kterou jsem vyměnila palačinky #sorry. 
Ovesno-jáhelná v mandlovém mléce, s malinami, borůvkami a lžičkou crunchy mandlového másla.
Já se s těmi kašemi prostě nezapřu..


..a abych se tady nerozplývala jen nad palačinkami a kašičkami (už ani nevím, po kolikaté jsem slovo palačinka napsala :D), velký oběd je taky potřeba.
Rýže, kterou bych mohla s čímkoliv, a seitan se zeleninou
I když jsem doma, jsem dost líná na to, vymyslet něco nového a originálního. Ale když mi to chutná a je to za 20 minut, proč ne :D.


Vlevo je vynikající záchrana na večer. Rýže, kupa zeleniny a sójová sekaná. Poslední dobou nedám na tyto kupované věci ze sóji apod. dopustit. Nejen že mi to chutná, ale příprava vám taky nic nezabere. A to se hodí!
Vpravo je to další můj úlovek ze Zdravé výživy. 
Od malička mám strašně ráda mák. Když jsme dojeli k babičce a ona měla napečené makové buchty nebo šátečky, byla jsem v sedmém nebi.
Tento makovec sice od babičky nebyl, ale je od značky Sunfood a byl sakra moc dobrý! Krásně měkký, vláčný, příjemná chuť. Snědla jsem půlku, a tu druhou jsem si dala až za dva dny a byl pořád tak stejně měkký a chutný (sama si říkám, proč až za dva dny... :D),
Jediné negativum, co bych podotkla je, že se docela dost rozpadá. Ale tak to už je jenom detail.


Kdyby jste se mě zeptali, s jakou potravinou bych byla schopná vyžít na opuštěném ostrově, řekla bych RÝŽE. Stejně tak, když se mě mamka zeptá, co si dám jako přílohu, řeknu RÝŽE.
Tady rýže s kuřecím na hříbkách. 
Mám takový zlozvyk vždycky ty nejlepší věci "vylovit" a sníst je. Potom jenom poslouchám: "Kdo zase vyjedl maso/hříbky/mrkev z té polévky/omáčky/salátu?!". Ano, já. Vždycky já,
A vlastně ona je to pokaždé jen taková řečnická otázka, protože všichni ví, kdo to asi byl :D.

Tak a já si jdu udělat palačinky, dokud mám ráno ještě relativně čas, protože prázdniny se krátí.
xoxo

Disqus Comments